Как се справих с анорексията  

  RSS

anelia123
(@anelia123)
New Member
Присъединен: преди 2 години 
Публикации: 1
25/04/2018 1:11 pm  

Борбата беше доста трудна. Изисква се воля и много упоритост. При мен много важен фактор беше семейството, получих огромно разбиране и търпение от тяхна страна. Психическото ми състояние беше доста лабилно живеех в собствен свят, имах различно мнение за себе си което семейството ми за радост успя да промени. Помня, че постоянно ми повтаряха

„От липсата на хранителни вещества, мозъкът ти не възприема реалността правилно“ . Е повярвах им и ги допуснах до себе си, за да могат да ми помогнат. Изминаха се 4 години през които вече не страдам от заболяването и всеки ден съм все по-благодарна на семейството ми, че бяха до мен и ми върнаха живота обратно.


ОтговориЦитат
Anito
(@ani666)
New Member
Присъединен: преди 2 години 
Публикации: 1
25/04/2018 2:27 pm  

При мен се стигна и до посещение на психолог и диетолог. Определено не поискаш ли сам да си помогнеш няма как да ти помогне който и да е било. Като за начало започнах пак да се виждам с приятелите си до огромна степен и те ми помогнаха постоянно ми повтаряха, че съм силен човек ( въпреки, че не бях такава)... Ходехме в заведения, които обичах да посещавам, след като хапнех нещо не спираха да ми повтарят колко по-добре изглеждам. Така съчетавайки полезното с приятното постепенно в много малки количества започнах да си набавям най-необходимите хранителни вещества. Благодарение на хората до мен малко по-малко спирах да мисля за това колко грама мога да наддам, а вместо това се мотивирах все повече да върна предишният си живот.


ОтговориЦитат
  
Зареждане